top of page

PROJEKT „M6"

lokacija: Poreč, Istra

godina izvedbe: 2021. - 2022.

Kuća za najam kupljena u fazi izgradnje. Radile su se manje korekcije u projektu da bi se zadovoljili zahtjevi vezani uz kategorizaciju objekata turističke namjene.

Objekt se sastoji od prizemlja, kata i potkrovlja. U prizemlju se nalaze kuhinja i dnevni boravak s izlazom na vanjsku terasu, kupaonica i radna soba/soba za goste. Na katu se nalaze 3 spavaće sobe i 2 kupaonice, a svaka soba ima izlaz na balkon/terasu. U potkrovlju se nalazi kupaonica i prostor igraonice koji ujedno ima i svrhu spremišnog prostora. Iz tog otvorenog prostora se izlazi na prostranu terasu na kojoj je predviđen vanjski hidromasažni bazen.

U vanjskom dijelu se maksimalno iskoristio postojeći prostor da bi se dobio prostor za druženje i za odmor. Iza kuće se nalazi velika natkrivena terasa s ljetnom kuhinjom, a terasa na koju se izlazi iz dnevnog boravka je povezana s bazenom i pripadajućom terasom na kojoj se mogu smjestiti ležaljke za goste.

Prioritet nam je bio funkcionalan namještaj koji je rađen po mjeri u cijeloj kući gdje smo se poigrali toplom neutralnom nijansom s detaljima u drvetu. Drvena uzglavlja iza kreveta se ponavljaju u spavaćim sobama i daju određenu toplinu prostoru.

Korekcija rasvjete u interijeru je bila potrebna u svim prostorijama u interijeru ali i u vanjskom prostoru.

Indirektna rasvjeta u eksterijeru s kojom smo naglasili određene elemente je dala osjećaj ekskluzivnosti ali i topline. Dobili smo elegantan i funkcionalan prostor koji u potpunosti zadovoljava svoju namjenu.

NACRT

3D PRIKAZ

bottom of page