top of page

PROJEKT „P"

lokacija: Vrbani, Zagreb

godina izvedbe: 2013.

Projektni zadatak bio je samo s određenim detaljima pružiti toplinu prostoru koji je sam po sebi dosta atraktivan i lijepo namješten novi stan.

    

Postojeći bijeli zidovi obojeni su zagasitom pastelnom beige nijansom s primjesom maslinastozelene. Obojeni su zidovi hodnika, boravka, blagovaonice i radne sobe koji sami po sebi čine jednu otvorenu cjelinu.

   

Uz postojeće rimske zastore i obične zavjese u blagovaonici, dodani su bogati dekori u toploj tamnosmeđoj nijansi na sve prozore, a za njih je posebno rađena i maska od štukatura stropnih koje skrivaju obične karniše za zavjese. Štukaturama smo i obrubili postojeću sliku u dnevnom boravku i na taj način smo jako „podigli“ prostor, dali smo mu određenu toplinu i šarm.

   

Uz postojeći namještaj, rađen je po mjeri niski element ispod prozora i to cijelom duljinom zida na kojem je ladičar nizak. Tako je dio dnevnog boravka dobio svoju funkciju.

 

U blagovaonici je dodan dugačak plitki element koji ima i dekorativnu ulogu.

 

Radna soba je potpuno promijenjena. Radila se velika biblioteka s radnim stolom po mjeri s ugrađenim izvlačnim krevetom u sklopu ormara.

 

Kako bi se povezao prostor boravka, blagovaonice i radne sobe, dodani su detalji u plavoj (tirkiznoj) boji. Kupljene su fotelje za radnu sobu i boravak, dodani su jastučići odgovarajuće boje te vaze i svijeće gdje se uz postojeće boje u prostoru (beige, zlatna, smeđa) dodaje i nijansa plave boje.

  

Promijenjena je i rasvjeta na nekim mjestima. U blagovaonici su postojeće male zidne lampe zamijenjene duguljastim elegantnim zidnim lampama poznatog dizajnera. Isto tako i stropne lampe u kuhinji i radnoj sobi.

 

U hodniku su se dodatno radili elementi na zidu koji skrivaju brojilo i postojeće instalacije na zidu te time dobivaju dodatan funkcionalni aspekt.

 

Htjeli smo dječje sobe dodatno povezati istom bojom (pastelna sivoljubičasta) zidova i oslikanim detaljima na zidu te tako nespojiv namještaj iz dvije sobe povezati u jednu cjelinu.

    

Mlađa djevojčica (6,5 godina) ima namještaj u pastelnoj mentol zelenoj boji. Njoj smo dodali potrebne elemente namještaja po mjeri u boji fuksije (otvoreni element za knjige, niski ladičar ispod ogledala, maska na krevetu) i dodatno se zatvorio prostor iznad ormara otklopnim elementima (u obadvije sobe). Uokvirilo se ogledalo iznad ladičara sa štukaturom obojenom u istoj boji. Postojeći luster se zamijenio novom visilicom u istoj boji fuksije . Na stropu je dodana rozeta kako bi se dobio romantičan izgled sobe. Detalji koji su još dodatno kupljeni (prekrivač, jastučići, tepih, okviri za slike) u bojama su od nježno roze, fuksije do tirkizne boje.

 

Starijoj djevojčici, čiji je namještaj crvenih detalja, dodali smo jedan zid u crnoj boji koji ima efekt magnetnog zida i školske ploče. Okrugli okviri od štukatura popunjeni su ogledalom u sobi i hodniku koji spaja te dvije sobe i iz kojeg se ulazi u dječju kupaonicu.

 

Oslikavanjem zidova dodatno smo uljepšali prostor. U jednoj sobi napravljeno je stablo s listićima i kućicama za ptice, u hodniku se proteže samo jedna grana s mačkom koja sjedi na njoj, a u drugoj sobi se nastavlja isto stablo samo s par grana s kojih vise mali drveni okviri za slike u bijeloj boji.

NACRTI

3D PRIKAZ

bottom of page