top of page

PROJEKT „M4"

lokacija: Zagreb

godina izvedbe: 2013.

Idejni i izvedbeni projekt uređenja interijera dječjih soba.

Kako djeca rastu, tako se mijenjaju i njihove potrebe. Često roditelji iz tog razloga postojeće stambene jedinice preuređuju kako bi jednu prostoriju pretvorili u dvije ili se iz jedne sobe, koja je prolazna, ulazi u drugu.

U ovom slučaju riječ je o relativno velikom prostoru koji ima taj nedostatak što se iz jedne sobe ulazi u drugu i zbog statike objekta to se ne može mijenjati. Tu je napravljen kompromis te se dio sobe, koji je predviđen za mlađe dijete, ne odvaja potpuno pa dobivamo radni prostor odvojen od spavaćeg dijela.

Soba za starije dijete ima potpunu intimu, odvojena je od prve sobe vratima i ima svoju natkrivenu terasu. Dio za spavanje nalazi se na povišenom dijelu ispod kojeg su ladice, a na toj platformi nalazi se i garderobni ormar. Prostor za rad je na drugom zidu gdje su iznad stola izrađene police od knaufa s ugrađenom rasvjetom koje služe i kao prostor za odlaganje knjiga.

Zid iznad kreveta naglašen je mladenačkom tapetom izraženih boja.

Prostor za najmlađu djevojčicu nalazi se u drugom dijelu stana, pored roditeljske sobe. Bez velikih konstruktivnih zahvata, uz novi namještaj koji u potpunosti zadovoljava potrebe djeteta, ali i dodatno otvara središnji prostor za igru, dobiven je krasno uređen prostor za igru i učenje.

NACRTI

3D PRIKAZ

bottom of page