PROJEKT „M"

lokacija: Zagreb

godina izvedbe: 2017. – 2018.

Adaptacija stana u obiteljskoj kući.

 

Manjim korekcijama u ulaznom dijelu i sanitarnim čvorovima dobili smo funkcionalniji ulazni prostor s garderobnim ormarima. Sanitarni čvorovi manji su po kvadraturi, ali nisu izgubili na svojoj funkcionalnosti. U velikoj kupaonici zamijenjena je ležeća kada s velikim tušem.

 

Ostale prostorije ostale su postojećih dimenzija, radila se samo rekonstrukcija kuhinje i manji detalji od gipskartonskih ploča. Udubinama od gipskartonskih ploča dobili smo praktičan prostor za odlaganje sitnica i uspomena s putovanja.

 

Kuhinja je ostala na istom položaju, ali se promijenio položaj šanka. Također se promijenila keramika na podu i postavila se nova keramika iznad radne ploče.

 

Mijenjao se sav postojeći parket te se postavio hrastov seljački pod koji je dao dodatnu toplinu stanu.

 

Prostor u blagovaonici upotpunila je klupčica koja, osim za sjedenje, ima funkciju spremišnog prostora.

U djelomično spuštenom stropu ugrađivala se indirektna rasvjeta čijim smo rasporedom i odabirom modela rasvjetnih tijela dobili dobro osvijetljen prostor.

 

Namještaj je rađen po mjeri u kombinaciji istih materijala u boravku, kuhinji i hodniku. Garnitura za sjedenje, blagovaonske stolice i fotelja rađeni su po narudžbi.

 

Topla boja zida u cijelom prostoru stopila se s nijansom namještaja. Detalji u nijansi plave boje ponavljaju se u prostoru.

NACRTI

1/2

Jadranka Barac, dizajner interijera

  • Facebook
  • Instagram

© 2019 INTRA MUROS