top of page

PROJEKT „K"

lokacija: Zagreb

godina izvedbe: 2012.

Predivan stilski stan u samom centru Zagreba, s manjim balkonom na uličnoj strani i terasom na dvorišnoj strani u potpunom miru i zelenilu.

 

Stan je bio u potpuno zapuštenom stanju u početnoj fazi projekta adaptacije. Raspored prostorija bio je nezadovoljavajuć, instalacije u lošem stanju, postojeće podne konstrukcije također, stoga su zahtijevale potpunu rekonstrukciju. U suradnji sa statičarom rušili su se dijelovi postojećih unutarnjih zidova, a podne konstrukcije su se potpuno rekonstruirale. To je ujedno bio i najveći zahvat u stanu. Izmijenjene su vodovodne i električne instalacije. 

 

Rezultat je prostrani hodnik s garderobom iz kojeg se ulazi u veliku blagovaonicu koja ima izlaz na terasu. Iz blagovaonice se ulazi u veliku i potpuno opremljenu, novu kuhinju. U dnevnom boravku nalazi se nova kaljeva peć sa staklenim vratima koja stvaraju ugođaj kamina. Iz dnevnog boravka se izlazi na balkon s kojeg se pruža pogled na centar grada. Iz dnevnog boravka se s jedne strane ulazi u veliku spavaću sobu, a s druge u dječju sobu. Spavaća soba s jedne strane ima ugrađene ormare duž cijelog zida i klima uređaj skriven u jednom dijelu ormara.

 

Iz sobe se ulazi u predivnu kupaonicu s tikovinom na podu, stilskom drvenom kadom (Design Allesandro Lenarda za Gruppo Tresse), kutnom tuš kadom i stilskim umivaonikom. Iznad njega proteže se veliko ogledalo. Sva sanitarna oprema i miješalice potpisuju talijanski dizajneri, a miješalice su pozlaćene.

 

Soba u koju se ulazi iz dnevnog boravka se po potrebi može koristiti kao biblioteka ili kao dječja soba. Ona ima ulaz u jednu dječju sobu. Iz hodnika se ulazi u još jednu sobu koja je orijentirana na dvorišnu stranu i ima izlaz na veliki balkon koji je prepun zelenila. Ta soba se po potrebi može koristiti kao dječja soba, soba za goste ili pak ured. U hodniku se nalazi još jedna kupaonica s tuš kadom, stilskim umivaonikom i wc-om te velikim ugradbenim elementom. U njemu se nalazi MIELLE stroj za pranje rublja i elementi u kojima se mogu odlagati ručnici i slično.

U cijelom stanu postavljen je novi hrastov parket. Na podu u kuhinji i u jednoj kupaonici složen je kameni pod s elementima van standarda, po narudžbi. U kupaonici u sklopu spavaće sobe na podu je tikovina. Kupaonica u sklopu hodnika ima ugrađeno i dodatno podno grijanje. Na terasi je također drveni pod. 

Izmijenjena je sva vanjska stolarija, rađena je potpuno nova, od ARIŠA u bijeloj boji, po najnovijim standardima. Rađene su unutarnje drvene grilje kao zaštita od sunca. Unutarnja stolarija je dijelom sanirana, a dijelom je rađena nova. Na radijatorima su montirane maske s ukrasnim limom rađenim po narudžbi. Rasvjetna tijela su kupljena u antikvarijatu u Beču.

NACRTI

3D PRIKAZ

bottom of page