top of page

PROJEKT „I"

lokacija: Zagreb, Sesvete

godina izvedbe: 2007. - 2021. (i još nije gotovo...)

Jedan od meni dražih projekata koji je trajao duži period i u kojem smo od malog projektnog zadatka adaptacije kupaonice na 1. katu došli do kompletne adaptacije kuće s novim krovištem i uređenjem interijera za sve stambene jedinice.

 

U prizemlju smo proširenjem terase dobili funkcionalan prostor za druženje, a da bismo dobili intimniji i ugodniji prostor za sjedenje, ograda je zidana s proširenom zonom za zelenilo tako da je s vremenom dobivena prava zelena oaza u dvorištu.

 

Visoki zid koji je dograđen na fasadi skriva ulaz u pomoćne prostorije u prizemlju, a na katu smo pomoću njega dobili zaštitu od pogleda sa susjednih objekata.

 

Stambeni prostor na 1. katu zadržao je osnovni koncept rasporeda prostorija, ali smo u dogovoru sa statičarem uspjeli napraviti otvoreni koncept dnevnog boravka i blagovaonice s velikom staklenom stijenom i izlazom na terasu.

 

Po dogovoru s investitorom ostavili smo maksimalnu visinu u boravku i još smo dodatno ugradili velike krovne prozore da bismo dobili što više svjetla.

 

Na postojećem smo balkonu između dograđenog zida na kući i blagovaonice napravili vrt, a najveći izazov bio je ugraditi ogromnu staklenu stijenu u blagovaonici s pogledom na tu zelenu površinu.

 

U dnevnom smo boravku na duž cijelog zida dali raditi udubine u zidu od gipskartonskih ploča koje smo dijelom zatvorili tako da smo dobili interesantan zid u kojem je ugrađena indirektna rasvjeta i u kojem je smještena biblioteka.

 

Spavaća soba proširena je za prostor garderobe koji smo fizički odijelili kliznim panelom rađenim po mjeri. U spavaćoj sobi dominira starinski komad namještaja koji daje toplinu cijelom prostoru.

 

Projekt kupaonice s kojim je i započela suradnja je maksimalno iskorišten i koji i nakon više od 10 godina i dalje izgleda atraktivno.

 

Interijer stana na 1.katu nam je bio prioritet, a s vremenom se pokazala potreba za uređenje prostora u potkrovlju. On je prvenstveno zamišljen kao radni prostor sa sobom za goste i kupaonicom.

 

Sve skupa jedan jako uspješan projekt s investitorima s kojima smo u međuvremenu postali jako dobri prijatelji. Jedan od projekata koje nikad ne smatramo završenim i koji će uvijek biti s otvorenom mapom na našem zaslonu računala.

NACRT

3D PRIKAZ

bottom of page