top of page

PROJEKT „C2"

lokacija: Novska

godina izvedbe: 2023.

U sklopu lijepo uređene i prostrane obiteljske kuće u Novskoj nalazio se dio kuće koji se zadnjih nekoliko godina nije koristio.S obzirom da je postojeća spavaća soba za sina bila relativno mala i na dosta frekventnom dijelu kuće,htjeli su taj neiskorišteni dio prenamjeniti za njegove potrebe i u sklopu tog prostora ugraditi whirlpool i saunu koju mogu koristiti i ostali članovi obitelji.

 

Novouređeni prostor je sastavni dio kuće,ima unutarnju komunikaciju sa ostakom kuće ali i odvojen vanjski ulaz.

 

Kako je to bio dio stare kuće koji je dograđivan pa je vanjska terasa naknadno bila zatvarana,nismo htjeli narušavati statiku kuće već smo iskoristili taj relativno uski dio kuće da bi se u toj zoni ugradili whirlpool i sauna.


Postojeći zid između dnevnog boravka i spavaće sobe smo u jednom dijelu srušili po dogovoru sa statičarem te smo dobili dva "ulaza" u spavaću sobu,a u središnjem dijelu smo ugradili kamin na bioetanol obostrano ostakljen iznad kojeg su montirani TV-i.

 

TV u spavaćoj sobi ima zglobni nosač pa se može koristiti i dok se boravi u whirlpool-u.

 

Postojeća razlika u visini između prostorija nam je ispala zgodan detalj.Spavaća soba ima prostran garderobni ormar rađen po mjeri,dosta efektan sa zatamnjenim staklenim plohama i indirektnom rasvjetom.

 

Zid iza kreveta je naglašen tapetom koja dominira prostorom.Različite vrste rasvjete su korištene u prostoru te smo s njom dodatno naglasili određene elemente ali i toplinu u prostoru.


Dobili smo ugodan prostor za odmor i druženje što je i bio osnovni zadatak ovog projekta.

NACRT

3D PRIKAZ

bottom of page