PROJEKT „B“

lokacija: Zagreb, Sesvete

godina izvedbe: 2013. – 2016.

Idejni i izvedbeni projekt adaptacije stambenog prostora.

Adaptacija postojećeg stambenog prostora zahtijevala je proširenje dijela kuće iznad garaže uz uvjet da se poveže postojeći stambeni dio s potkrovljem. Postojeći konstruktivni elementi koji su se morali poštivati radi statike objekta maksimalno su iskorišteni.

Razlika u visini poda dala je zgodan presjek i razbila je relativno uzak, a dugačak prostor. Krovni prozori dali su puno svjetla u cijelom prostoru boravka i na galeriji. Korišteni elementi su više od 100 godina stare cigle, hrastov pod bajcan je u toplu crvenkastu nijansu, dodani su elementi ograde od kovanog  željeza, interesantni  lusteri i lijepi komadi starinskog namještaja.

U kasnijoj fazi radova uređivalo se potkrovlje s galerijom gdje su smještene četiri spavaće sobe i kupaonica.

U potkrovlju su ostavljene vidljive drvene grede, i ostavljena je maksimalna visina prostora pod sljemenom radi ugradnje velikih garderobnih ormara. Toplinu prostoru daje seljački pod.

Dječje sobe prilagođene su djevojčicama različitog uzrasta. Na zidovima su korištene tapete. Neki zidovi su obojeni efektom školske ploče. Postojeći starinski namještaj obrađen je i obojen u bijelu boju. Detalji u sobi upotpunili su cjelokupan dojam.

U kupaonici se nalazi velika ugradbena kada koja dominira prostorom. Pored nje, u postojećoj udubini iza ugradbenog vodokotlića, iskorištene su udubine za odlaganje šampona. Cijelom dužinom ispod umivaonika smješteni su veliki elementi za pohranu. Iznad umivaonika nalaze se elementi s policama za kozmetiku na čijim je frontama ogledalo.

Jadranka Barac, dizajner interijera

  • Facebook
  • Instagram

© 2019 INTRA MUROS