top of page

PROJEKT „R. M."

lokacija: Zagreb, Maksimir

godina izvedbe: 2021.

Projekt uređenja interijera restorana. Prostor na prelijepoj lokaciji je bio dosta zapušten i zanemarivan godinama. Promjenom vlasnika dogovoreno je da će se pristupiti projektu uređenja interijera gdje bi glavni zadatak bio da se dobije što ugodniji prostor za goste.

Postojeća stolarija je ostavljena, samo smo sanirali neka oštećenja koja su nastala sa vremenom.

Najveći zahvat je bila sanacija poda koji je bio izuzetno opasan za hodanje jer je bio klizav, ali i ostavljao je dosta hladan dojam. Na postojeću keramiku se postavljao vinil pod sa dosta lijepom teksturom koja je odmah promijenila cjelokupni dojam. Boju zida smo promijenili i umjesto bijele boje stavili smo zagasitu nježno sivu nijansu i s njom smo obojali i strop.

Ostavili smo postojeću konstrukciju spuštenog stropa i izvode za lampe, samo smo zamijenili halogene lampe sa led rasvjetom. Na izvodima bočnim u velikoj dvorani smo postavili visilice da se malo razbije ujednačeni dojam, a iste takve manje visilice smo postavili u maloj dvorani kod separea.

Na stropu u velikoj dvorani se je ručno oslikavao dio stropa čime smo dijelom sakrili poklopce od klima uređaja. Na isti način se je u maloj dvorani oslikao dio stropa i zid kod separea.

Iznad separea smo postavili okvire od zidnih štukatura i obojali smo ih u boju zida. Istim štukaturama ali sa 3d obradom smo obložili postojeću vanjsku stranu šanka i zid u podrumu u hodniku kod sanitarnih čvorova.

Podrum koji je bio jako zapušten smo sanirali, obradila se je postojeća stolarija i obojale keramičke pločice na zidu. Elementi umivaonika su samo zamijenjeni i taj zid i element ispod umivaonika je obložen panelom u jakoj nijansi petrolej boje što je dosta utoplilo cijeli prostor.

U prostoru velike i male dvorane smo dodatnu toplinu dobili i postavom zavjesa i dekora na staklenim površinama.

NACRTI

3D PRIKAZ

bottom of page