top of page

PROJEKT „O. U."

lokacija: Zagreb, Maksimir

godina izvedbe: 2012.

Idejni i izvedbeni projekt uređenja interijera poslovnog prostora.

Poslovni prostor namijenjen je odvjetničkom uredu i nalazi se u Zagrebu. U njemu se nalaze dvije zasebne prostorije s otvorenim prostorom za tajnicu i čekaonica za stranke, mala čajna kuhinja, toalet i mala soba za vježbenika. Prostor uglavnom funkcionalno zadovoljava potrebe investitora, samo zahtijeva manje zahvate kako bi se postigao atraktivan, moderan, svijetao i prozračan prostor. Bilo je potrebno poboljšati funkcionalnost prostora novim namještajem koji bi u potpunosti zadovoljio potrebe korisnika.

U jednom dijelu rušili su se zidovi kako bi se otvorio prostor i prilagodio namjeni investitora za prostorijom (ured tri) koja se po potrebi može odvojiti od prostora tajnice staklenim vratima.

Na isti način riješio se dio s čajnom kuhinjom koji se potpuno otvara i po potrebi čini sastavni dio otvorenog prostora tajnice i čekaonice.

Podovi u uredu jedan i uredu dva obložili su se drvenim oblogama svijetle boje. Na postojeći pod u prostoru tajnice, čekaonice, ureda broj tri, čajne kuhinje i toaleta postavio se novi keramički pod svijetle boje koji je vizualno povećao prostor i dodatno ga povezao.

Rasvjeta je prilagođena i donekle modificirana da se dobije i na atraktivnosti prostora, ali i na funkcionalnosti jer postojeća rasvjetna tijela ne zadovoljavaju potrebe korisnika.

Sanitarni čvor se dijelom modificirao, postavila se nova keramika i nove sanitarije.

Namještaj je prilagođen potrebama investitora. Svijetlom bojom te jednostavnim i nenametljivim linijama potpuno se uklapa u prostor. Pomoću detalja na namještaju koji su u boji i jednostavnim minimalističkim linijama dobivamo atraktivan i funkcionalan prostor.

Postigli smo moderan, otvoren i prozračan prostor pun svjetla koji zadovoljava sve potrebe investitora.

NACRTI

3D PRIKAZ

bottom of page