top of page

PROJEKT „M"

lokacija: Zagreb, Sesvete

godina izvedbe: 2013.

Uređenje okućnice uvijek je interesantan zadatak jer se interijer kuće mora uklopiti sa zadanim eksterijerom, ali i zadovoljiti potrebe ukućana.

U dvorištu iza kuće korištene su pločice većih dimenzija koje svojom strukturom podsjećaju na kamen. Vertikala koja štiti od pogleda susjednog objekta obložena je dekorativnim kamenom. Kako bi se izbjegao osjećaj dugačkog i uskog prostora, napravljene su kaskade u kojima je zasađeno zelenilo.

Postojeći vanjski umivaonik ugrađen je i obzidan. Time je dobiven prostor za odlaganje manjeg pribora za održavanje biljaka i crijevo za vodu.

Prostor kod ulaza u stambeni dio dijelom je obzidan kako bi se postigla klupčica za sjedenje i spremišni prostor unutar nje. Ostavljen je dio s udubljenjem zbog ugradnje rasvjete.

Drveni pod, garnitura od ratana i dekorativni jastučići daju dodatnu toplinu.

Ulaz u kuću uvijek ima reprezentativan karakter. On daje naslutiti sadržaj stambenog dijela i zato mu se uvijek mora dati poseban značaj. Ulaz se estetski mora uklopiti unutar svih zadanih komponenata.

Veći građevinski zahvati odnosili su se na izradu nove fasade i kompletnu adaptaciju dvorišta što je podrazumijevalo nove padove, odvode, popločavanje keramikom većih formata predviđenom za vanjske prostore te izrada kaskada koje su predviđene za sadnju zelenila.

Relativno mali prostor minimalistički je uređen, dodani su detalji u drvetu i ugrađena rasvjeta.

NACRTI

3D PRIKAZ

bottom of page